Gator Dust Bond


We maakten het sterker!
Polymeer steenzand voor voegen van 13 mm tot 15 cm

 

BESCHRIJVING


Gator Dust Bond is een uniek mengsel van polymere bindmiddelen en gekalibreerd zand. Beschikbaar is de kleuren Saharabeige en Antraciet. Als Gator Dust Bond uithardt wordt het heel stevig en zet het zich vast tussen de voegen terwijl het flexibel blijft waardoor het een uiterst duurzaam voegmateriaal is. Gator Dust Bond wordt aanbevolen voor verschillende soorten gebruik, inclusief terrassen, rond zwembaden, patio's, voetpaden, en andere voetgangerstoepassingen.

EIGENSCHAPPEN


 • EXTRA hechting
 • EXTRA sterk
 • EXTRA duurzaam
 • 15 jaar beperkte garantie
 • Product te gebruiken boven 15°C
 • Laat geen sluier achter op vorm beton of natuursteen
 • Snelle uitharding: Veilig voor regen 24 uur na bewatering.
 • Compatibel met alle soorten vorm beton of natuursteen
 • Voegen van minstens 13 mm tot maximum 15 cm breed
 • Waterbestendige zakken. Intacte pallets of zakken kunnen plat en buiten bewaard worden. (Leg de zak plat met de voorkant naar boven.)

DEKKING


De benodigde hoeveelheid hangt af van de vorm en afmetingen van de beton of natuurstenen, en ook van de breedte van de voegen. Een zak van 22,7 kg bedekt tussen 1,9 tot 3 m2 als de voegen 25 tot 50 mm breed zijn en de stenen ongeveer 5 tot 6 cm hoog zijn.

IDEAAL VOOR


 • Privé gebruik
 • Enkel voor voetgangersgebruik
 • Terrassen,patio’s, wandelpaden, rond het zwembad en meer

HELPT VOORKOMEN


Helpt onkruid te voorkomen
Helpt schade door insecten te voorkomen
Helpt erosie door klimatologische omstandigheden, zoals regen, wind en vriestemperaturen, te voorkomen

2 PRACHTIGE KLEUREN OM UIT TE KIEZEN

NIET GEBRUIKEN ALS DE STENEN OP EEN BETONPLAAT WERDEN GEPLAATST. NIET GEBRUIKEN VOOR VOERTUIGVERKEER

GATOR DUST INSTALLATIE VOOR VORM & NATUURSTENEN

 

INFORMATIE OVER VOORBEREIDING (BELANGRIJK)

 1. Gator Dust moet verwerkt worden boven 15°C.
 2. Gator Dust kan enkel gebruikt worden als het de volgende 24 uur zal niet zal regenen.
 3. De zij- en bovenkanten van de vormbeton stenen & natuurstenen moeten volledig droog zijn. Niet gebruiken als het steenoppervlak vochtig of nat is. Het vochtige of natte oppervlak zal het Gator Dust vroegtijdig activeren en hierdoor zullen de polymeren aan de bestrating gaan plakken
 4. Niet gebruiken als de voegen vochtig of nat zijn. Hierdoor kan het Gator Dust niet correct in de voegen zakken en dus geen dichte, compacte voeg vormen, wat essentieel is voor de goede werking van het product.
 5. Loop de eerste 24 uur na het gebruik van Gator Dust zo weinig mogelijk of helemaal niet op de stenen.
 6. Als er gedurende lange tijd Gator Dust op het steenoppervlak blijft liggen zal er vocht ontstaan en dit zal het Gator Dust op het steenoppervlak activeren waardoor vlekken kunnen verschijnen.
 7. Gebruik Gator Dust niet als de stenen op een betonnen fundering liggen. Gator Dust werd ontworpen voor gebruik op een systeem met drainerende onderlaag (zie diagram 1 hieronder). Een betonnen fundering verhindert drainage waardoor het staande water de werking van het product negatief zal beïnvloeden.
 8. Losse zakken (ook dicht) dienen droog worden bewaard.
 
STAP 1
Leg de stenen op een zandbed van 25 mm Zorg dat er een laag van minstens 15 cm aangetrilde gebroken puin onder het zandbed ligt. Zie diagram 1.
STAP 2
Zorg dat de bovenkant van de stenen droog is.
VOOR NATUURSTEEN: Veeg met een harde borstel het Gator Dust in de volledige diepte van de voegen van de natuursteen.
VOOR WET-CAST STENEN: Gebruik een schopje om Gator Dust in de volledige diepte van de voegen te gieten en vermijd dat er te veel Gator Dust op de stenen zelf komt.
STAP 3
Klop met een rubberen hamer op de stenen, hierdoor komt de Gator Dust compact in de voegen te zitten en worden luchtbellen weggewerkt. Herhaal stap 2 en stap 3 minstens nog twee keer.
STAP 4
Veeg met een zachte fijne borstel alle overtollige Gator Dust van het steenoppervlak. Zorg dat het Gator Dust minstens 3mm onder de bovenkant van de stenen ligt.
STAP 5
Blaas met een bladblazer alle overtollige resten Gator Dust van de stenen.
 

BEWATERING (BELANGRIJKE OPMERKINGEN)

 1. Werk in handelbare stukken, idealiter van ongeveer 5 m² per keer, afhankelijk van de temperatuur.
 2. Laat het Gator Dust niet uit de voeg wegspoelen.
 3. Laat het betegelde oppervlak nooit uitdrogen tijdens de bewateringsfase.
 4. Men begint met bewateren op het laagste punt van het betegelde oppervlak.
 5. Gebruik een sproeier die aangesloten is op een slang. De sproeier moet op "douchestand" staan.
 
STAP 6
Bewater gedurende 90 seconden een stuk van 5 m2 Ga verder naar STAP 7.
STAP 7
Doe de rest van de oppervlakte op dezelfde wijze: telkens 90 seconden bewateren per zone van 5m2
STAP 8
Is het volledige oppervlak gedaan, spoel dan de overtollige resten van GATOR DUST van het oppervlak.
STAP 9
Gebruik een bladblazer om overtollig water weg te blazen uit de poriën en scheurtjes van de vorm beton stenen of natuurstenen. Dit blazen is noodzakelijk om de overtollige resten GATOR DUST te verwijderen die op de stenen zijn achtergebleven tijdens de vorige stappen.
BELANGRIJK:
Het water van stap 6 zal het GATOR DUST doen binden en compacteren in de voegen. Als men te veel water gebruikt zal de Gator Dust niet zo compact blijven als na stap 3 en zal de uiteindelijke prestatie ervan verminderen.
LET OP
GATOR DUST wordt heel stevig maar zal loskomen van de beton natuurstenen als de granulaat onderlaag te los ligt. Het zal ook loskomen van de beton- of natuurstenen als de stenen wippen door een verkeerde plaatsing. Volg de plaatsingsinstructies van GATOR DUST en u zult een hele stevige gebonden voeg krijgen. Houd er rekening mee dat GATOR DUST blijft uitharden met de tijd. Vermijd het overmatig nat maken of spoelen van deze beton - of natuurstenen. Bij het plaatsen van vorm beton stenen of natuurstenen rond een ingebouwd zwembad, moet men vanaf de hoek van het zwembad een helling van 3 mm per 30 cm hanteren. Alle beton en natuurstenen moeten een afschot hebben zodat het GATOR DUST optimaal kan werken. Voor de zwembadrand zelf is men verplicht om mortel in de voegen te gebruiken of een waterbestendige kit. Voor de rest van de stenen rond het zwembad kunt u GATOR DUST gebruiken. Veeg GATOR DUST niet over asfalt.

VERPAKKING


Plastic zakken
Intacte paletten kunnen buiten bewaard worden
Losse zakken: Droog en vochtvrij bewaren.
PRODUCTEN RETAIL SIZE EENHEDEN PER PALLET
Gator Dust Bond – Sahara beige 22,7 kg 56
Gator Dust Bond – Antraciet 22,7 kg 56

VEREISTE VOORBEREIDING ONDERGROND


Gator Dust wordt aanbevolen voor verschillende soorten gebruik, waaronder terassen, patio’s, wandelpaden en rond zwembaden. De stenen moeten op een drainerende onderlaag geplaatst zijn. maximum 2,5 cm zandbed, plus minimum 15 cm gebroken puin, aangetrild tot 98% Proctor dichtheid. (Zie diagram links.)
BEPERKTE GARANTIE

De fabrikant geeft geen garantie op het resultaat aangezien het geen controle heeft op de voorbereiding van de oppervlakte en van de onderoppervlakte als op de toepassing en verwerking van het produkt. Indien is bewezen dat het product niet effectief is geweest ondanks het navolgen van de voorgeschreven gebruiksaanwijzigingen alsook van de voorbereiding van de oppervlakte en van de onderoppervlakte zoals hierboen beschreven , is het de verplichting van de fabrikant het aankoopbedrag terug te betalen. De fabrikant is niet aansprakelyk voor andere schade direct of indirect. In de door de wet veroorloofde wate sluit de fabrikant alle impliciete kwaliteits-, waren- of doelgeschiktheidsgarantie. Fabrikant is niet aansprakelijk voor enige andere schade of kosten, met inbegrip van verwijdering of herinstallatie van zand of tegels.

Nederlands
Nederlands