Eurostone Bond


ONTWORPEN VOOR VOEGEN VAN NATUURSTEENBESTRATING
Voor voegen van klinkers, kinderkoppen, courtstones en natuursteen, tot 38 mm

 

BESCHRIJVING


EUROSTONE BOND is het eerste polymeerzand dat specifiek werd ontwikkeld voor bestrating in natuursteen. Het kan gebruikt worden met drainerende en dekkende onderlagen. Het is perfect voor steenwegen, pleinen, opritten, paden en stenen banen. Dit volledige multifunctionele zand is beschikbaar in vier kleuren: Beige, Antraciet, Ivoor en Zwart

EIGENSCHAPPEN


 • Voor voegen van natuursteen en straatkeien tot maximum 3.8 cm
 • Drainerende toepassingen, Beschermd tegen regen 1 uur na bewatering
 • Dekkende toepassingen, Beschermd tegen regen 24 uur na bewatering.
 • Te gebruiken boven 0°C
 • Beschikbaar in 4 ravissante kleuren
 • 15 jaar beperkte garantie voor residentieel gebruik
 • 1 jaar beperkte garantie voor commercieel gebruik
 • Helpt schade door insecten te voorkomen
 • Helpt erosie door klimatologische omstandigheden, zoals regen, wind en vriestemperaturen, te voorkomen
 • Heel duurzaam en waterbestendig.
 • Laat geen sluier achter op natuursteen.
 • Waterbestendige zakken mogen plat gelegd buiten bewaard worden. (leg de zak plat op zijn achterkant zodat de voorkant van de zak naar u is gericht.)

IDEAAL VOOR


 • Stenen wegen
 • Pleinen
 • Opritten
 • Paden
 • Betegelde hellingen
 • Parkeerplaatsen
 • Rond zwembaden
 • Voetgangers- en voertuigverkeer
 • Straatkeien

4 PRACHTIGE KLEUREN OM UIT TE KIEZEN

HELPT VOORKOMEN


Helpt onkruid te voorkomen
Helpt schade door insecten te voorkomen
Helpt erosie door klimatologische omstandigheden, zoals regen, wind en vriestemperaturen, te voorkomen

VOOR NIET-DRAINERENDE EN DRAINERENDE ONDERGRONDEN BIJ EEN

STAP 2
Zorg dat de zij-en bovenkant van de stenen droog zijn voor u het EUROSTONE BOND polymeerzand gebruikt. Veeg EUROSTONE BOND in vul de voegen in hun geheel met EUROSTONE BOND. Gebruik geen ander materiaal in de voegen.
STAP 3
Druk het zand aan in de voegen met een trilplaat en op moeilijk te bereiken plaatsen met een handstamper. Veeg het overtollige EUROSTONE BOND van het stenen oppervlak. Zorg dat er een laag van minstens 3 mm EUROSTONE BOND op de stenen ligt. Herhaal het vegen en aandammen van de voeg twee keer om zeker te zijn dat de voeg stevig is.
STAP 4
Gebruik een bladblazer om overtollige resten EUROSTONE BOND van het steenoppervlak te verwijderen. Afhankelijk van de fysieke opbouw gebruikt men beter een zuiger om resterende aanslag te verwijderen.
STAP 5
Gebruik een sproeier die aangesloten is op een slang om te bewateren (instelling sproeier: "douche" of equivalent) en bewater 1,2 m hoog zodat u een oppervlak van 7m² straatstenen gedurende 10 tot 15 seconden bewatert. Wacht 3 tot 4 minuten (niet langer), en herhaal dan deze stap twee keer om resterende aanslag te verwijderen. Stop met bewateren als u merkt dat het water op de voegen blijft staan.
STAP 6
Herhaal de instructies van stap 5 voor alle andere betegelde stukken die niet werden bewaterd. Het water dat in stappen 5 en 6 wordt gebruikt zal de EUROSTONE BOND in de voegen doen binden en condenseren. Het is belangrijk om het EUROSTONE BOND in totaal 3 keer te bewateren. Gebruikt men te weinig water dan zal het EUROSTONE BOND niet correct activeren en zal de uiteindelijke prestatie ervan lager zijn.
BELANGRIJK:
Als stappen 5 en 6 niet correct worden uitgevoerd kan er een witte sluier op de stenen achterblijven. Dit is te wijten aan overtollige resten van Eurostone bond die op de stenen zijn achtergebleven. Deze sluier verdwijnt na verloop van tijd. U kunt deze ook verwijderen met behulp van de GATOR CLEAN efflorescentie reiniger.

METHODE OM EUROSTONE BOND TE GEBRUIKEN OP EEN BESTAAND STEENOPPERVLAK


 1. Verwijder met een hogedrukreiniger alle losse stukjes uit de voegen (minstens 2,5 cm).
 2. Volg stappen 2 tot 6 van de instructies voor een NIEUW STEENOPPERVLAK (hierboven).

METHODE OM EUROSTONE BOND TE GEBRUIKEN ALS ONDERDEEL VAN EEN BESTAAND STEENOPPERVLAK


 1. Gebruik een hogedrukreiniger om de bestaande voeg volledig, van de bovenkant tot de onderkant van de stenen, uit te spuiten.
 2. Volg stappen 2 tot 6 van de instructies voor een NIEUW STEENOPPERVLAK (hierboven).

LET OP


Niet gebruiken als het steenoppervlak vochtig of nat is. Het vochtige of natte oppervlak zal het EUROSTONE BOND vroegtijdig activeren en hierdoor zullen de polymeren aan het steenoppervlak kleven. Niet gebruiken als de voegen van de natuurstenen vochtig of nat zijn. Hierdoor kan het EUROSTONE BOND niet correct in de voegen glijden en dus geen dikke dichte voegen vormen, wat essentieel is voor de goede werking van het product. Niet gebruiken als binnen 1 uur regen wordt voorspeld. Vermijd het overmatig nat maken of overspoelen van het natuursteenoppervlak. Voor alle natuursteenoppervlakken en in het bijzonder rond ingewerkte zwembaden moet er een minimale helling van 3 mm per 30 cm zijn van de hoek van het zwembad om de optimale werking van EUROSTONE BOND te garanderen. Voor de badranden is men verplicht om mortel in de voegen te gebruiken. Voor de rest van de plaatsing van de natuurstenen rond het zwembad kunt u EUROSTONE BOND gebruiken. Veeg EUROSTONE BOND niet over asfalt. Plaats het EUROSTONE BOND tot minstens 3 mm onder het natuursteenoppervlak want anders kan erosie optreden. De opgevulde en herstelde EUROSTONE BOND voegen mogen nooit in rechtstreeks contact komen met voetgangersverkeer of banden. Het product mag enkel gebruikt worden als verzonken voegmateriaal.

KLEIKLINKERS


Bij gebruik op kleiklinkers moet men zorgen dat de klinkers 100% droog zijn. Kleiklinkers hebben de neiging om vocht vast te houden waardoor het EUROSTONE BOND vroegtijdig geactiveerd kan worden terwijl het zand nog over het steenoppervlak wordt verspreid, waardoor het een aanslag achterlaat. (gebruik EUROSTONE BOND altijd eerst op een testzone voor u het op de klinkers gebruikt)

MOS


EUROSTONE BOND veroorzaakt noch voorkomt mos, schimmel of aanslag. Mos, schimmel en aanslag worden veroorzaakt door bepaalde plaatselijke factoren waaronder overtollig vocht, schaduw, tekort aan ventilatie, ongeschikte reiniging of onderhoud, aanwezigheid van vuil of ander organisch afval dat is achtergebleven op het product.

DEKKING


De benodigde hoeveelheid hangt af van de vorm en afmetingen van de stenen, van de te betegelen oppervlakte, en ook van de breedte van de voegen. Voor zwart zand moet u rekening houden met 10% minder dekking.
SMALLE VOEGEN BREDE VOEGEN
M2 M2
25 kg 6.00-7.41 2.00-3.88

VERPAKKING


Plastic zakken
Intacte paletten kunnen buiten bewaard worden
PRODUCTEN RETAIL SIZE EENHEDEN PER PALLET
Eurostone Bond – Beige 25 kg 56
Eurostone Bond – Antraciet 25 kg 56
Eurostone Bond – Ivoor 25 kg 56
Eurostone Bond – Zwart 25 kg 56

VOOR GEBRUIK OP EN VEREISTE VOORBEREIDING ONDERGROND


EUROSTONE BOND wordt aanbevolen voor verschillende soorten gebruik waaronder rond zwembaden, patio’s, voetpaden, opritten, parkeerplaatsen, trottoirs, etc.
MET EEN DRAINERENDE ONDERLAAG: De stenen moeten in een systeem van 2 lagen gelegd zijn. De bovenste laag mag maximum 2,5 cm zandbed zijn. De onderste laag moet minstens 15 cm gebroken puin bevatten die aangedamd is tot 95% proctordichtheid.
MET EEN DEKKENDE ONDERLAAG: (Zie diagrammen hieronder) voor beide systemen is een helling van minstens 1° vereist voor een correcte waterafloop.
BEPERKTE GARANTIE

De fabrikant geeft geen garantie op het resultaat aangezien het geen controle heeft op de voorbereiding van de oppervlakte en van de onderoppervlakte als op de toepassing en verwerking van het produkt. Indien is bewezen dat het product niet effectief is geweest ondanks het navolgen van de voorgeschreven gebruiksaanwijzigingen alsook van de voorbereiding van de oppervlakte en van de onderoppervlakte zoals hierboen beschreven , is het de verplichting van de fabrikant het aankoopbedrag terug te betalen. De fabrikant is niet aansprakelyk voor andere schade direct of indirect. In de door de wet veroorloofde wate sluit de fabrikant alle impliciete kwaliteits-, waren- of doelgeschiktheidsgarantie. Fabrikant is niet aansprakelijk voor enige andere schade of kosten, met inbegrip van verwijdering of herinstallatie van zand of tegels.

Nederlands
Nederlands