Eurostone sand

Voor voegen van natuursteenbestratingen, tot 3,5 cm

drainagesystemen
Uithardingstijd: 1 uur boven 0°C.

BELANGRIJKE INSTRUCTIES VOOR HET AANBRENGEN

  1. Raadpleeg altijd het meest recente EUROSTONE BOND technisch informatieblad (TDS) op AllianceGator.com, voordat u EUROSTONE BOND aanbrengt.
  2. Het plaatsen van natuursteenbestrating moet gebeuren in overeenstemming met een drainagefundering alvorens EUROSTONE BOND wordt aangebracht.
  3. De zij en bovenkanten van natuuurbestrating moeten volledig droog zijn. Niet aanbrengen als het oppervlak van natuursteenbestrating vochtig of nat is. Het vochtige of natte oppervlak zorgt ervoor dat EUROSTONE BOND voortijdig wordt geactiveerd en dat de polymeren aan de oppervlakken van de natuursteenbestrating gaan kleven.
  4. Breng EUROSTONE BOND niet aan als de voegen van de natuursteenbestrating vochtig of nat zijn. Hierdoor zal EUROSTONE BOND niet goed in de voegen glijden, wat leidt tot zeer dicht opeengepakte voegen en grote gevolgen heeft voor de prestaties van het product.
  5. De temperatuur moet boven 0 °C liggen onder droge omstandigheden. Er moet minimaal 1 uur droog weer zijn na activering van EUROSTONE BOND.
  6. Voor alle oppervlakken van natuursteenbestrating, met name rond ingegraven zwembaden, moet er een minimale helling van 3 mm per 30 cm vanaf de rand van het zwembad of de constructies aanwezig zijn om de waterafvoer van het bestratingsoppervlak te garanderen.
  7. Voor de rand van het zwembad moet mortel in de voegen worden gebruikt. Voor het aanbrengen van de overige bestrating rondom het zwembad kunt u gebruikmaken van EUROSTONE BOND.
  8. Veeg EUROSTONE BOND niet over asfalt.
  9. Breng EUROSTONE BOND minimaal 3 mm onder de bovenkant van het oppervlak van natuursteenbestrating of 3 mm onder de afschuining aan. De gevulde en uitgeharde polymeerzandvoegen mogen nooit in direct contact komen met voetverkeer of banden, omdat er dan erosie kan optreden.
LET OP:

De stenen moeten voorzien zijn van afstandhouders bij gebruik door voertuigen en voetgangers. Als stenen ver uit elkaar liggen, is de onderliggende afstand te groot. EUROSTONE BOND kan worden aangebracht wanneer steenbestrating wordt gelegd op waterdoorlatende lagen die zich verdichten of verstikken. Dit betekent dat het polymeerzand niet door de holtes verplaatst. Breng EUROSTONE BOND niet aan wanneer de bestrating rechtstreeks op lagen met grote holtes wordt gelegd.

DEZE DWARSDOORSNEDE GEEFT DE HOOGTE WEER VAN HET POLYMEERZAND DAT IN DE VOEGEN WORDT AANGETROFFEN

Maximale voegbreedte: 35 mm

VEREISTE VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND

EUROSTONE BOND wordt aanbevolen voor allerlei toepassingen, zoals zwembaddekken, terrassen, voetpaden, opritten, parkeerplaatsen, trottoirs, enz. De natuursteenbestrating moet op een drainagesysteem worden aangebracht dat uit 2 lagen bestaat. De bovenste laag mag maximaal 25 mm straatzand of 9 mm schoon puin bevatten. De onderste laag moet minimaal 15 cm gebroken puin bevatten, verdicht tot 98% proctordichtheid. (zie de onderstaande afbeelding).

1 Drainagesysteem:

  • Een minimale helling van 2% van de bestrating voor een goede waterafvoer.
  • EUROSTONE BOND moet minimaal 3 mm onder de bovenkant van het oppervlak van de steenbestrating liggen.
  • Minimale voegdiepte 38 mm.
  • Maximale voegbreedte 35 mm.
  • Laag straatzand van maximaal 25 mm.
  • Laag van 15 cm van 0-20 mm verdicht gebroken puin.
  • Voor toepassingen met licht of zwaar verkeer moeten de steenbestrating volledig in elkaar grijpen.

Instructies voor het aanbrengen

VOOR EEN DRAINAGESYSTEEM BIJ EEN NIEUW STEENBESTRATING

STAP 1

Veeg EUROSTONE BOND uit met een bezem met harde haren. Zorg ervoor dat EUROSTONE BOND de voegen volledig vult. Niet combineren met andere materialen in de voegen. Laat een laag EUROSTONE BOND op het oppervlak liggen om het trillen en verdichten van EUROSTONE BOND in de voegen te bevorderen.

STAP 2

Tril de EUROSTONE BOND in de voegen van de natuursteenbestrating met behulp van een trilplaat. We raden aan een rubberen beschermmat te gebruiken. Een rollertrilplaat of handstamper is het beste voor het leggen van natuursteentegels. Het zandniveau van de voegen moet minstens 3 mm onder de bovenkant van de natuursteenklinkers liggen. Verdicht bij voorkeur in verschillende richtingen, om er zeker van te zijn dat er geen luchtspleten of holtes in de voegen zitten. Herhaal stap 1 en 2 om er zeker van te zijn dat de voegen gevuld en versterkt zijn. Smalle voegen vereisen meer aandacht om ze volledig te vullen.

STAP 3
Veeg overtollige EUROSTONE BOND van het stenen oppervlak, eerst met een harde bezem, daarna met een zachte bezem. Zorg ervoor dat de hoogte van EUROSTONE BOND ten minste 3 mm onder de bovenkant van natuursteenbestrating blijft.
STAP 4

Besproei gedurende minimum 90 seconden per 4,5 m² of tot EUROSTONE BOND het water afstoot en het water zich begint op te hopen op de polymeeerzandvoegen.

* Bezoek onze website voor gedetailleerde informatie en raadpleeg altijd het meest recente EUROSTONE BOND technisch informatieblad (TDS) op AllianceGator.com, voordat u EUROSTONE BOND aanbrengt.

BELANGRIJK

Het water dat in stap 4 wordt gebruikt, activeert een adhesief effect en verdicht de EUROSTONE BOND in de voegen. Als u te weinig water gebruikt, wordt de EUROSTONE BOND niet goed geactiveerd en wordt de uiteindelijke prestatie verminderd. Als dit niet goed wordt gedaan, kan er na het aanbrengen een witte waas op het oppervlak van de bestrating verschijnen. Dit komt doordat er overtollige EUROSTONE BOND-resten op de stoep achterblijven. Deze waas zal na verloop van tijd verdwijnen of kan worden verwijderd met een speciale reiniger.

INSTRUCTIES VOOR HET AANBRENGEN

(voor een bestaande natuursteenbestrating)

STAP 1

Verwijder het bestaande voegmateriaal. Zorg ervoor dat u het zand onder de natuursteenbestrating niet verstoort. De natuursteenbestrating moeten volledig droog zijn voordat u minimaal 32 mm materiaal aanbrengt in de voegen. Het niveau van EUROSTONE BOND moet minimaal 3 mm onder de bovenkant van het oppervlak van de natuursteenbestrating liggen of 3 mm onder de afschuining, anders kan er erosie optreden. De met polymeerzand gevulde voegen als ze uitgehard zijn, mogen nooit in direct contact komen met voetgangers of voertuigen.

STAP 2
Volg stap 1 t/m 4 van de instructies voor NIEUWE STEENBESTRATING (hierboven).
De fabrikant kan geen resultaten garanderen omdat hij geen controle heeft over de voorbereiding van het oppervlak en de ondergrond en de wijze waarop het product wordt aangebracht. Als wordt aangetoond dat dit product gebreken vertoont en op voorwaarde dat het is aangebracht op de wijze en met de voorbereiding van het oppervlak en de ondergrond die hierboven zijn beschreven, is de fabrikant alleen verplicht de aankoopprijs terug te betalen. Voor elke claim is een aankoopbewijs vereist. De fabrikant is niet aansprakelijk voor welke andere schade dan ook, direct of indirect. Voor zover wettelijk toegestaan sluit de fabrikant elke impliciete garantie van kwaliteit, verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel uit. De fabrikant is niet aansprakelijk voor enige andere schade of kosten, zoals het verwijderen of opnieuw aanbrengen van zand of natuurstenen.

DE PARTIJEN KOMEN OVEREEN DAT TERUGBETALING VAN DE AANKOOPPRIJS ZOALS VERMELD DE ENIGE VERPLICHTING VAN DE FABRIKANT IS. IN ALLE GEVALLEN IS DE FABRIKANT NIET AANSPRAKELIJK VOOR WELKE ANDERE SCHADE OF KOSTEN DAN OOK, (MET INBEGRIP VAN HET VERWIJDEREN OF OPNIEUW AANBRENGEN VAN ZAND OF NATUURSTEENBESTRATING), DIRECT OF INDIRECT. VOOR ZOVER WETTELIJK TOEGESTAAN SLUIT DE FABRIKANT ELKE IMPLICIETE GARANTIE VAN KWALITEIT, VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL UIT. ALLIANCE DESIGNER PRODUCTS INC. wijst elke verantwoordelijkheid af voor de aanwezigheid van mos, schimmel, meeldauw, of soortgelijke factoren die op het product kunnen voorkomen na het aanbrengen ervan. ALLIANCE DESIGNER PRODUCTS INC. wijst elke verantwoordelijkheid af voor het gebruik van EUROSTONE BOND als het niet volgens de instructies van de fabrikant is aangebracht.