GATOR NITRO VOEGZAND

VOOR RESIDENTIËLE OPRITTEN MET IN ELKAAR VERGRENDELDE BETONSTRAATSTENEN

RESIDENTIËLE EN COMMERCIËLE VOETGANGERSTOEPASSINGEN
MET KERAMISCHE TEGELS MET EEN DIEPTE VAN 3 CM, NATUURSTEEN, NATGEGOTEN PRODUCTEN EN BETONSTRAATSTENEN.

VOORBEREIDINGSINFORMATIE (BELANGRIJKE OPMERKINGEN)

 1. Raadpleeg altijd het meest recente technische informatieblad van GATOR NITRO VOEGZAND (TDS) op AllianceGator.com voordat u tot installatie overgaat.
 2. GATOR NITRO VOEGZAND kan bij regen of zonneschijn worden aangebracht. Het bestratingsoppervlak moet voor de installatie nat zijn en moet tijdens het installatieproces nat blijven, anders kunnen er vlekken ontstaan.
 3. GATOR NITRO VOEGZAND is een extreem sterk en stijf voegmateriaal, zorg ervoor dat er ABSOLUUT GEEN bestrating, keramische tegels of stenen beweging is voorafgaand aan de installatie om scheuren in de voegen te voorkomen.
 4. Voor voetgangersgebruik of residentiële voertuigtoepassingen
 5. GATOR NITRO VOEGZAND moet boven 3°C worden aangebracht.
 6. Bestratings- of steenvoegbreedte: minimaal 5 mm maximaal 50 mm. 
 7. Bestratings- of steenlaagdiepte: Minimaal 25 mm Maximaal 15 cm.
 8. Voegbreedte keramische tegels Minimaal 3 mm Maximaal 6 mm.
 9. Porseleinen tegels diepte: Minimaal 3cm.
 10. Werktijd: ongeveer 45 minuten.
 11. GATOR NITRO VOEGZAND kan alleen op drainagebasis worden gebruikt. Op een niet-drainage basis kan GATOR NITRO VOEGZAND niet worden gebruikt.
 12. Het verharde oppervlak kan na 18 uur worden gebruikt.
 13. Vermijd hogedrukreiniging tot minimaal 28 dagen na het aanbrengen.

VEREISTE VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND EN FUNDERINGSOPTIES

GATOR NITRO VOEGZAND wordt aanbevolen voor diverse toepassingen, waaronder terrassen, looppaden, zwembaddekken en opritten. De straatstenen, keramische tegels, natuurlijke of nat gegoten stenen moeten worden geïnstalleerd op de 2 hieronder getoonde drainagesystemen voor toepassingen voor voetgangers en licht verkeer:

Optie 1 Traditioneel

 • Geotextiel dat de bodem en de zijkanten van het uitgegraven gebied bedekt
 • Verdicht gemalen steen 0-20 mm en vul aan met zand of chip Setting Bed (ASTM nr. 9)
 • Bedekkingslaag langs het verharde oppervlak verwijderen, Gator XTreme Edge uitstrooien en sproeien.

Optie 2 Open gegraven / waterdoorlatend :

 • Geotextiel dat bodem en zijkant van uitgegraven gebied bedekt
 • Schone steenbasis 20 mm met Chip Setting Bed (ASTM nr. 9) voor 25mm dikte
 • Verwijder de beddingslaag langs het verharde oppervlak, verspreid en troffel Gator XTreme Edge.

N.B. GATOR NITRO VOEGXAND kan pas 90 minuten na Gator XTreme Edge worden aangebracht. nadat Gator XTreme Edge is aangebracht.

INSTALLATIE-INSTRUCTIES

GATOR NITRO VOEGZAND is ontworpen voor voetgangerstoepassingen en opritten, is gebruiksklaar en hoeft niet te worden gemengd. Nadat u de hierboven beschreven VERPLICHTE ONDERGRONDVOORBEREIDING hebt uitgevoerd, kunt u het GATOR NITRO JOINT ZAND aanbrengen. Het aanbrengen gaat gemakkelijker met twee personen

OPMERKING

 • Voegen zijn onmiddellijk beschermd tegen regen, hoewel regen het uithardingsproces vertraagt. Volledige sterkte wordt bereikt na 28 dagen. Het oppervlak mag na de eerste uitharding, ongeveer 18 uur bij droge omstandigheden van meer dan 24°C, open zijn voor verkeer. Als het tijdens het voegen zwaar heeft geregend, kan het nodig zijn om na het opklaren van het weer de voegen bij te werken.
 • GATOR NITRO VOEGZAND kan worden aangebracht wanneer straatstenen, keramische tegels, natuur- of siersteen direct over open aggregaat worden geïnstalleerd dat “opgesloten” is, wat betekent dat het zand zich niet in de holtes zal verplaatsen. Voor residentieel autogebruik mag GATOR NITRO VOEGZAND alleen worden gebruikt met in elkaar vergrendelde betonstenen.
 • GATOR NITRO VOEGZAND is een sterk voegmateriaal, maar het is niet ontworpen om de beweging te weerstaan die zal optreden bij een voertuigtoepassing met niet in elkaar vergrendelde straatstenen en stenen, of met bepaalde stijlen van straatstenen die kunnen bewegen of draaien wanneer ze worden onderworpen aan autoverkeer. Bezoek ons technisch informatieblad (TDS) op AllianceGator.com voor meer details.
 • GATOR NITRO VOEGZAND wordt zeer stevig maar komt los van keramische tegels, straatstenen, natuurlijke of natte gegoten stenen als de ondergrond overmatig beweegt. Overmatige beweging van straatstenen, tegels of stenen kan ertoe leiden dat GATOR NITRO VOEGZAND barst of losraakt. Door de installatie-instructies van GATOR NITRO VOEGZAND zorgvuldig te volgen, verkrijgt men een zeer hard voegmateriaal. Er zij op gewezen dat GATOR NITRO VOEGZAND na verloop van tijd verder verhardt.
 • Bij de installatie van straatstenen, keramische tegels, nat gegoten of natuurstenen rond een ondergronds zwembad is een helling van 3 mm op 30 cm afstand van het zwembad verplicht. Alle straatstenen, keramische tegels, nat gegoten of natuurstenen oppervlakken moeten een afschot hebben zodat het GATOR NITRO VOEGZAND optimaal kan werken. Voor de zwembad boordstenen is het gebruik van mortel in de voegen verplicht. Voor de rest van de straatstenen, keramische tegels, nat gegoten of natuurstenen installatie rond het zwembad kunt u GATOR NITRO VOEGZAND gebruiken.

WAARSCHUWING:
Bij een hogere temperatuur dan 25 °C of direct zonlicht drogen de tegels of stenen veel sneller en moet u meer water gebruiken om te voorkomen dat de oppervlakken voortijdig uitdrogen en mogelijk vlekken op de oppervlakken te veroorzaken bij het verspreiden en aanbrengen van het GATOR NITRO ZAND. Als er vlekken ontstaan, verdwijnen deze na verloop van tijd door regen en/of zon. Laat het oppervlak nooit opdrogen tot je klaar bent met reinigen.

STAP 1

Zorg ervoor dat het bestratingsoppervlak is verdicht en maak het te voegen oppervlak grondig nat. Als het oppervlak droog is of de temperatuur hoog, is meer water nodig om vlekken op het oppervlak te voorkomen bij het verspreiden van het GATOR NITRO VOEGZAND.

STAP 2

Open de zakken en verdeel de inhoud over het verharde oppervlak. Maak het GATOR NITRO VOEGZAND nat met een slang die op douchestand staat en gebruik een trekker of bezem om het GATOR NITRO VOEGZAND diagonaal over het verharde oppervlak en in de voegen te duwen. Door deze actie wordt het GATOR NITRO VOEGZAND verdicht en in de voegen geperst, zodat de voegen volledig worden opgevuld.”

STAP 3

De voegen moeten 3 mm onder het bovenoppervlak of 3 mm onder de afkanting van de bestrating worden opgevuld met GATOR NITRO VOEGZAND. Spoel het oppervlak af om overtollig materiaal van het bestratingsoppervlak af te spoelen. Herhaal stap 2 en 3 totdat het hele bestratingsgebied is voltooid.

STAP 4

Restanten van GATOR NITRO VOEGZAND  die op het verharde oppervlak achterblijven, kunnen eenvoudig worden verwijderd door het oppervlak af te borstelen en af te spoelen. Overgebleven materiaal kan direct in de emmer worden opgeslagen met 50 mm water bovenop het GATOR NITRO VOEGZAND en de emmer goed sluiten. Op deze manier kan het resterende product ongeveer 4 weken worden bewaard.

Gebruik voor een mooiere, gladdere voegafwerking een geschikt voeggereedschap. Dit proces kan alleen worden uitgevoerd als de stappen 1 tot en met 4 zijn voltooid en het GATOR NITRO VOEGZAND zich in de uithardingsfase bevindt. Laat ongeveer 18 uur uitharden voor gebruik. Temperatuur en vochtigheid zijn van invloed op de uithardingstijd.”

OPMERKING

Voegen zijn onmiddellijk beschermd tegen regen, hoewel regen het uithardingsproces vertraagt. Volledige sterkte wordt bereikt na 28 dagen. Het oppervlak mag na de eerste uitharding, ongeveer 18 uur bij droge omstandigheden van meer dan 24°C, open zijn voor verkeer. Als het tijdens het voegen zwaar heeft geregend, kan het nodig zijn om na het opklaren van het weer de voegen bij te werken. GATOR NITRO VOEGZAND kan worden aangebracht wanneer straatstenen, keramische tegels, natuur- of siersteen direct over open aggregaat worden geïnstalleerd dat “opgesloten” is, wat betekent dat het zand zich niet in de holtes zal verplaatsen. Voor residentieel autogebruik mag GATOR NITRO VOEGZAND alleen worden gebruikt met in elkaar vergrendelde betonstenen. GATOR NITRO VOEGZAND is een sterk voegmateriaal, maar het is niet ontworpen om de beweging te weerstaan die zal optreden bij een voertuigtoepassing met niet in elkaar vergrendelde straatstenen en stenen, of met bepaalde stijlen van straatstenen die kunnen bewegen of draaien wanneer ze worden onderworpen aan autoverkeer. Bezoek ons technisch informatieblad (TDS) op AllianceGator.com voor meer details.

Voegen zijn onmiddellijk beschermd tegen regen, hoewel regen het uithardingsproces vertraagt. Volledige sterkte wordt bereikt na 28 dagen. Het oppervlak mag na de eerste uitharding, ongeveer 18 uur bij droge omstandigheden van meer dan 24°C, open zijn voor verkeer. Als het tijdens het voegen zwaar heeft geregend, kan het nodig zijn om na het opklaren van het weer de voegen bij te werken. GATOR NITRO ZAND kan worden aangebracht wanneer straatstenen, keramische tegels, natuur- of siersteen direct over open aggregaat worden geïnstalleerd dat “opgesloten” is, wat betekent dat het zand zich niet in de holtes zal verplaatsen. Voor residentieel autogebruik mag GATOR NITRO VOEGZAND alleen worden gebruikt met in elkaar vergrendelde betonstenen. GATOR NITRO VOEGZAND is een sterk voegmateriaal, maar het is niet ontworpen om de beweging te weerstaan die zal optreden bij een voertuigtoepassing met niet in elkaar vergrendelde straatstenen en stenen, of met bepaalde stijlen van straatstenen die kunnen bewegen of draaien wanneer ze worden onderworpen aan autoverkeer. Bezoek ons technisch informatieblad (TDS) op AllianceGator.com voor meer details.

Voordat het product wordt toegepast, moet de gebruiker/koper bepalen of het product geschikt is voor het beoogde gebruik en de gebruiker/koper aanvaardt alle risico’s in dat verband. Het is een voorwaarde van de beperkte garantie dat de gebruiker/koper, alvorens het product te gebruiken op het beoogde grotere oppervlak, het product moet testen op een klein, minder waargenomen oppervlak van ongeveer 0,4 m² om er zeker van te zijn dat de resultaten voldoen aan de verwachtingen van de gebruiker/koper. Als er geen test wordt uitgevoerd, geldt de beperkte garantie van 5 jaar alleen voor 0,4 vierkante meter. Alliance Designer Products Inc. kan de resultaten niet garanderen omdat het geen controle heeft over de voorbereiding van het oppervlak en de toepassing van het product. Als dit product defect blijkt te zijn, op voorwaarde dat het volgens de vereiste methode is aangebracht en het oppervlak is voorbereid, is Alliance Designer Products Inc. uitsluitend verplicht de aankoopprijs terug te betalen. Voor elke claim is een aankoopbewijs vereist. Alliance Designer Products Inc. is niet aansprakelijk voor welke andere schade dan ook, direct of indirect. Voor zover wettelijk toegestaan sluit Alliance Designer Products Inc. elke impliciete garantie van kwaliteit, verkoopbaarheid of geschiktheid voor het doel uit.”

DE PARTIJEN KOMEN OVEREEN DAT TERUGBETALING VAN DE AANKOOPPRIJS ZOALS VERMELD DE ENIGE VERPLICHTING VAN DE FABRIKANT IS. IN IEDER GEVAL IS DE FABRIKANT NIET AANSPRAKELIJK VOOR WELKE ANDERE SCHADE OF KOSTEN DAN OOK, (INCLUSIEF HET VERWIJDEREN OF OPNIEUW INSTALLEREN VAN ZAND OF STRAATSTENEN) DIRECT OF INDIRECT. VOOR ZOVER WETTELIJK TOEGESTAAN SLUIT DE FABRIKANT ELKE IMPLICIETE GARANTIE VAN KWALITEIT, VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR HET DOEL UIT. ALLIANCE DESIGNER PRODUCTS INC. sluit elke verantwoordelijkheid uit voor de aanwezigheid van mos, schimmel, meeldauw of soortgelijke factoren die zich op het product kunnen voordoen na de installatie ervan. De aanwezigheid van mos, schimmel of meeldauw wordt veroorzaakt door de specifieke omstandigheden ter plaatse, waaronder overmatig vocht, schaduw, gebrek aan ventilatie, onvoldoende reiniging of onderhoud, aanwezigheid van aarde of ander organisch afval dat na de installatie op het product is achtergebleven. ALLIANCE DESIGNER PRODUCTS INC. sluit elke verantwoordelijkheid uit voor het gebruik van GATOR NITRO Zand voor installaties die niet volgens de specificaties van de fabrikant zijn geïnstalleerd. Alliance Designer Products is niet aansprakelijk voor niet-conform gebruik. Opslagtijd: 24 maanden in een koele ruimte. Bij gebruik bewaren in de emmer met 50mm water en goed afsluiten met deksel. Het kan tot 4 weken langer meegaan. Het product altijd binnen bewaren.”