Gator
XP G2


Voor gebakken steen, beton- en natuurstenen,keramiek en voor voegen tot 10 cm breed.

GEEN STOF • GEEN BLADBLAZER • ÉÉN BEWATERING
REGEN VEILIG NA 15 MINUTEN

 
 

BESCHRIJVING

(VOOR PRIVÉ EN COMMERCIEËLE TOEPASSINGEN)


GATOR XP G2 is gemaakt volgens een uniek ultramodern productieproces. Gekalibreerd zand wordt gemengd met intelligente polymeren. Deze nieuwe generatie Intelligente Polymeren neutraliseert sluier en stof. Het polymeerzand is dus stof en sluiervrij. Een bladblazer is niet nodig en het intelligent polymeerzand hoeft slechts éénmaal bewaterd te worden. GATOR XP G2 wordt aanbevolen voor verschillende soorten gebruik waaronder terrassen, rond zwembaden, patio’s, voetpaden, opritten, parkeerplaatsen, opnebare bestrating, etc. Beschikbaar in Beige, Antraciet, Ivoor en Zwart.

EIGENSCHAPPEN


 • Kan gebruikt worden voor voegen tot maximum 10 cm breed op een drainerende onderlaag en 5 cm breed bij een niet-drainerende (dekkende) onderlaag
 • Voor drainerende en niet-drainerende, privé en commerciële toepassingen
 • Geen stof, geen sluier, geen bladblazer nodig, en éénmaal bewateren
 • Voor drainerende toepassingen; snelle uitharding, veilig voor regen 15 minuten na bewatering.
 • Voor niet drainerende toepassingenveilig voor regen 24 uur na bewatering.
 • Te gebruiken boven 0°C
 • Ook ideaal voor Gator Base toepassingen
 • Kan gebruikt worden op stenen met valse voegen
 • Helpt onkruid en schade door gravende insecten te voorkomen
 • Helpt erosie door wind, regen en vries -en dooicycli te voorkomen
 • Waterbestendige zakken. Intacte pallets of zakken kunnen plat en buiten bewaard worden. (Leg de zak plat en met de voorkant naar boven)

GEBAKKEN (STRAAT)STEEN


Bij gebruik op gebakken stenen, moet men zorgen dat deze 100% droog zijn. Gebakken stenen hebben de neiging om vocht vast te houden waardoor het GATOR XP G2 vroegtijdig geactiveerd kan worden terwijl het zand nog over het oppervlak wordt verspreid en daardoor mogelijk een aanslag achterlaat. Gebruik GATOR XP G2 altijd eerst op een teststukje voor u het op het hele oppervlak toepast.

GROENE AANSLAG


GATOR XP G2 veroorzaakt noch voorkomt mos, schimmel of groene aanslag. Mos, schimmel en groene aanslag worden veroorzaakt door bepaalde plaatselijke factoren waaronder overtollig vocht, schaduw, tekort aan ventilatie, ongeschikte reiniging of onderhoud en/of, aanwezigheid van vuil of ander organisch afval dat is achtergebleven op het product.

ONDERHOUD


Gebruik om het tegeloppervlak te onderhouden een tegelreiniger om het volledige betegelde oppervlak schoon te maken, inclusief de voegen. Was, spoel en verwijder aanslag met een slang en sproeier op douchestand met normale waterdruk , zoals van een normaal huishouden (gewoonlijk 550 kPa).

DEKKING


De benodigde hoeveelheid hangt af van de vorm en afmetingen van betonstenen, en ook van de breedte van de voegen.
Let op: GATOR XP G2 kan gebruikt worden op stenen die rechtstreeks op een fijnkorrelig granulaat werden gelegd dat goed verdicht. Dit betekent dat het polymeerzand niet door de holtes zal glijden. Gebruik geen GATOR XP G2 als de stenen rechtstreeks op een grofkorrelig granulaat werden gelegd.
SMALLE VOEGEN BREDE VOEGEN
m2 m2
Beige, Antraciet, Ivoor
20 kg
6,00-7,41 2,00-3,88
Zwart
20 kg
5,50-6,5 1,8-3,5

HELPT VOORKOMEN


Helpt onkruid te voorkomen
Helpt schade door insecten te voorkomen
Helpt erosie door klimatologische omstandigheden, zoals regen, wind en vriestemperaturen, te voorkomen

4 PRACHTIGE KLEUREN OM UIT TE KIEZEN

KLIK HIER OM UW FAVORIETE KLEUR BIJ UW TEGELKEUZE TE ZIEN

VEREISTE VOORBEREIDING ONDERGROND


GATOR XP G2 wordt aanbevolen voor verschillende soorten gebruik waaronder op terrassen, rond zwembaden, patio’s, voetpaden, opritten, parkeerplaatsen, openbare bestrating, etc. De betonstenen moeten op een drainerende of niet drainerende onderlaag geplaatst zijn. (Zie diagrammen).

VOOR TOEPASSING MET NIET DRAINERENDE ONDERLAAG


Verwijder evtentueel los beton. Bedek het oppervlak met een Gator Fabric GF4.4 worteldoek, vul eventueel aan met gebroken puin en verdicht goed.

GATOR XP G2 INSTALLATIESTAPPEN

(VOOR NIEUWE BESTRATING)


STAP 1
Verspreid GATOR XP G2 met een harde borstel. Zorg dat u de voegen volledig vult met GATOR XP G2. Gebruik geen ander voegmateriaal in de voegen. Laat een laag GATOR XP G2 op het oppervlak liggen zodat u het gemakkelijker in de voegen kunt trillen en aandammen. Voor reliëfoppervlakken of bepaalde krasgevoelige oppervlakken raden we aan al het zand van de bestrating te vegen voorat u de trilplaat gebruikt.
STAP 2
Tril het GATOR XP G2 in de voegen met behulp van een trilplaat. Het gebruik van een rubbermat wordt aanbevolen. Is de ondergrond een plaat, dan gebruikt men het best een roltriller. De voegen moeten tot 3mm onder het steenoppervlak opgevuld zijn. Het trillen doet men het beste in verschillende richtingen om lucht of holtes in de voegen te voorkomen. Herhaal stappen 1 en 2 om zeker te zijn dat de voegen gevuld en stevig aangetrild zijn. Bij smalle voegen moet men zorgvuldiger te werk gaan om de voegen volledig te vullen. Gebruik hiervoor eventueel onze voegenroller om het voegzand te compacteren.
STAP 3
Veeg het overtollige GATOR XP G2 van het oppervlak, eerst met een harde borstel, daarna met een zachte borstel. Zorg dat het polymeerzand minstens 3 mm onder het steenoppervlak blijft. Tijdens de bewatring zet het polymeerzand namelijk nog iets uit.
STAP 4
Bewater gedurende minstens 30 seconden per 3m² of tot het GATOR XP G2 het water niet meer opneemt en water op de bestrating blijft staan.
 

BELANGRIJKE OPMERKINGEN VOOR DE INSTALLATIE GATOR XP G2


 
 1. Lees altijd het meest recente Technisch Data Sheet (TDS) van GATOR XP G2 op AllianceGator.com voordat u GATOR XP G2 gebruikt.
 2. Om GATOR XP G2 te kunnen gebruiken moeten de stenen en tegels geplaatst zijn conform de ICPI techn. Spec #2 “Overlays” (www.icpi.org). Voor een dichte onderlaag beveelt ICPI afvoergaten aan van 5 cm diameter op ongeveer 3 m. afstand van elkaar en op de laagste stukken van de bestrating. De gaten moeten gevuld zijn met 8 mm stenen en bedekt worden met een GF 4.4 worteldoek van Gator Fabric van 30 cm x 30 cm. Dankzij deze drainage gaten kan het water dat in de beddingslaag terechtkomt vrij wegstromen.
 3. De zij- en bovenkanten van de stenen moeten volledig droog zijn. Niet gebruiken als het steenoppervlak vochtig of nat is. Het vochtige of natte oppervlak zal het GATOR XP G2 vroegtijdig activeren en hierdoor zullen de polymeren aan het steenoppervlak kleven.
 4. Niet gebruiken als de voegen vochtig of nat zijn. Hierdoor kan het GATOR XP G2 niet correct in de voegen glijden en dus geen dikke dichte voegen vormen, wat essentieel is voor de goede werking van het product.
 5. De temperatuur moet boven 0°C liggen en het moeten droge omstandigheden zijn, met minstens 15 min droog weer na de bewatering in systemen met drainerende onderlaag, en 24 uur in systemen met dekkende onderlaag.
 6. Voor alle steenoppervlakken en in het bijzonder rond ingebouwdee zwembaden moet er vanaf de hoeken van het zwembad een minimale helling van 3 graden zijn om de optimale werking van GATOR XP G2 te garanderen.
 7. Voor de voegen van de zwembadrand zelf raden we een cementmortel aan of waterbestendige kit . Voor de rest van de stenen rond het zwembad kunt u GATOR XP G2 gebruiken.
 8. Veeg het GATOR XP G2 niet over asfalt.
 9. Plaats het GATOR XP G2 tot minstens 3 mm onder het steenoppervlak want anders kan erosie optreden. De opgevulde en uitgeharde polymere zandvoegen mogen niet rechtstreeks in contact komen met voetgangersverkeer of banden.
 10. Voor reliëfoppervlakken of bepaalde krasgevoelige oppervlakken raden we aan al het zand van de bestrating te vegen voorat u de trilplaat gebruikt.

BELANGRIJKE OPMERKINGEN I.V.M. BEWATERING VOOR GATOR XP G2


 1. Gebruik een sproeier die aangesloten is op een slang. Zet de sproeier op douchestand.
 2. Begin met bewateren op het laagste punt van het betegelde oppervlak.
 3. Laat het betegelde oppervlak nooit uitdrogen tijdens de bewateringsfase.
 4. Laat het GATOR XP G2 niet uit de voeg wegspoelen.
 5. Bewater gedurende minstens 30 seconden op 3m² of tot het GATOR XP G2 het water niet meer opneemt en het water op de bestrating blijft staan.

GATOR XP G2 INSTALLATIE (VOOR BESTAANDE BESTRATING)


Verwijder de bestaande voegen bijvoorbeeld met een hoge druk reiniger. (let op of het gebruik van een hoge druk reiniger door de fabrikant van de stenen wordt aanbevolen danwel verboden). Zorg dat u de laag onder de stenen niet beschadigt. De stenen moeten volledig droog zijn voordat u GATOR XP G2 gebruikt. Volg stappen 1 tot 4 van de GATOR XP G2 installatie voor een nieuw steenoppervlak.
BEPERKTE GARANTIE

De fabrikant geeft geen garantie op het resultaat aangezien het geen controle heeft op de voorbereiding van de oppervlakte en van de onderoppervlakte als op de toepassing en verwerking van het produkt. Indien is bewezen dat het product niet effectief is geweest ondanks het navolgen van de voorgeschreven gebruiksaanwijzigingen alsook van de voorbereiding van de oppervlakte en van de onderoppervlakte zoals hierboen beschreven , is het de verplichting van de fabrikant het aankoopbedrag terug te betalen. De fabrikant is niet aansprakelyk voor andere schade direct of indirect. In de door de wet veroorloofde wate sluit de fabrikant alle impliciete kwaliteits-, waren- of doelgeschiktheidsgarantie. Fabrikant is niet aansprakelijk voor enige andere schade of kosten, met inbegrip van verwijdering of herinstallatie van zand of tegels.

Nederlands
Nederlands